Merkbewaking

Merkbewaking

Merkbewaking

Met onze dienst Merkbewaking bewaken wij uw merk tegen latere aanvragen van identieke of vergelijkbare merken.
Zo kunt u snel een potentiëel (toekomstige) merkinbreuk opsporen en in actie komen.

Bezwaar en oppositie

De belangrijkste reden om een merk te laten bewaken is dat het u in staat stelt tijdig bezwaar (oppositie) in te dienen tegen depots van overeenstemmende merken. Het is mogelijk om, voorafgaand aan de registratie, oppositie (bezwaar) tegen een nieuwe aanvraag in te dienen. De termijn om oppositie in te stellen is in de Benelux twee maanden en in de Europese Unie drie maanden na de publicatie van het merk. De kosten van een oppositieprocedure zijn vele malen lager dan wanneer u naar de rechtbank dient te gaan.

Wanneer een identiek of vergelijkbaar merk wordt aangevraagd, hebben de autoriteiten van de merkenregisters in veel landen (waaronder de Benelux) niet de bevoegdheid de nieuwe merkaanvraag te weigeren. Terwijl dit nieuwe merk duidelijk inbreuk maakt op uw bestaande merk. U moet dus zelf in actie komen om uw merkrechten af te dwingen!

Merkenbureau Heemskerk helpt u daarbij met prima bewaking, advisering en conflictbeslechting. Neem nu direct contact op voor meer informatie.

Merkbewaking nieuwe merkaanvragen

Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe merkaanvragen. Het is onmogelijk om zelf alle nieuwe merken en aanvragen in de merkenregisters te controleren. Een bewakingsabonnement biedt oplossing. U krijgt dan een bericht met advies zodra er een eventueel inbreukmakend merk wordt aangevraagd. Hierdoor kunt u snel optreden tegen nieuwe merken en is een kostbare, lange weg met juridische procedures bij de rechtbank vaak overbodig. Immers zal de tegenpartij in haar begin-stadium nog weinig kosten hebben gemaakt en sneller geneigd zijn een andere naam te kiezen.

Kosten merkbewaking

De kosten van merkbewaking zijn afhankelijk van het gebied.

Merkbewaking activeren

Heeft u interesse in een merkbewakingsabbonement of wilt u meer informatie? Neem dan contact op  en voor de kosten en mogelijkheden.

Overname merkbewaking

Overname van een bestaande merkbewaking van een ander merkenbureau is ook mogelijk. Dit scheelt u aanzienlijk in de jaarlijkse kosten.