Merkonderzoek

Voordat u een merk gaat registreren of gebruiken is het belangrijk om te onderzoeken of dit merk (of een vergelijkbaar merk) niet al door een ander bedrijf geregistreerd is of in gebruik is. Indien dat het geval is en het betreft dezelfde of gelijksoortige producten of diensten, dan staat het u waarschijnlijk niet vrij om uw merk te gaan gebruiken. De andere partij heeft dan namelijk een ouder recht dat waarschijnlijk met succes ingezet kan worden tegen het gebruik van uw jongere merknaam of handelsnaam.

Hoge kosten kunnen u bespaard blijven wanneer u van te voren goed uitzoekt of u merk wel beschikbaar is. Wel zo veilig en belangrijk voordat u aanzienlijke investeringen gaat maken voor uw nieuwe merknaam.

Merkenbureau Heemskerk biedt diverse soorten merkonderzoeken waaronder:

Identiek merkonderzoek
– Uitgebreid merkonderzoek
– Volledig merkonderzoek (merkgelijkenis onderzoek)
Handelsnaam onderzoek
– Online Use onderzoek

Deze onderzoeken kunnen voor ieder denkbaar gebied worden uitgevoerd waaronder Nederland (Benelux) en het buitenland zoals voor Europa (waaronder de Europese Unie) en wereldwijd. Bij een merkonderzoek worden alle relevante merkenregisters onderzocht op vergelijkbare merken, die mogelijk een obstakel kunnen vormen voor uw nieuwe merk. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.